Het Zeekadetkorps Nederland heeft een subsidie ontvangen van de Gezamenlijke Maritieme Fondsen te besteden in het jaar 2017 aan de verwerving van zeilboten van het type RS Quest ten behoeve van alle aangesloten korpsen (19 stuks).

Na onderhandeling met de leverancier in Nederland heeft het ZKKNL een korting gekregen van 10% op de verwerving inclusief later te bestellen aanvullende onderdelen als ook reserve en vervangende delen. Deze kortingsregeling blijft geldig.

In het zeil van de RS Quest komt het logo van het ZKKNL alsmede het korpsnummer.

Het hoofdbestuur vraagt aan alle korpsen om voor 1 mei een opgave te doen bij belangstelling voor dit schitterende zeilbootje. De levering wordt dan verwacht eind juni en zal gepaard gaan met een dag zeilinstructie onder leiding van de leverancier. Het hoofdbestuur heeft aan alle plaatselijke voorzitters een financieel plaatje overhandigd.

Meer informatie voor de korpsen is te verkrijgen via het lokale bestuur.

Website met meer info over de RS Quest.

 

Fotos van rssailing.com

Specificaties
Lengte: 4.29m
Breedte: 1.83m
Romp gewicht: 133 kgs
Zeil gewicht: 190 kgs
Grootzeil en fok: 11m2 (Dacron)
Spinnaker: 11m2
Romp constructie: PE3 polyethylene

Eventuele extra’s (dus niet in de standaard uitvoering); Gennaker en Spinnaker pakket, grootschoot beugel set, trapeze pakket, masttopdrijver, buitnboordmotorsteun, dekzeil, rolfokhoes, roerhoes, strandtrailer, jockey wiel voor strandtrailer en wegtrailer.