Zeilen op de Zr.Ms. Urania. Maandag 5 oktober hebben 10 zeekadetten, uit het hele land, mee mogen maken hoe het is om te zeilen op het zeilschip van de Koninklijke Marine de Zr.Ms. Urania.

Maandag 5 oktober hebben 10 zeekadetten, uit het hele land, mee mogen maken hoe het is om te zeilen op het zeilschip van de Koninklijke Marine de Zr.Ms. Urania. Na een welkomst woord van de Commandant en een veiligheidsbriefing van de Bootsman zijn we op de motor richting het IJsselmeer gevaren. Eenmaal op het meer zijn de zeilen gehesen. Dit doe je niet zoals in een vlet in je eentje maar met drie man. Daarna is de motor uitgezet. Eenmaal aan het zeilen heeft iedereen een keer achter het roer gestaan. Dit was moeilijker dan verwacht! Tijdens het zeilen heeft de vaste bemanning o.a. een MOB demonstratie gegeven. Eenmaal op de terugweg richting Enkhuizen kregen twee zeekadetten, Stephanie (ZKK Alkmaar) en Marlies (ZKK Gouda) nog de opdracht van de Commandant om ervoor te zorgen dat de zeilen naar beneden gingen om voor Enkhuizen te ankeren. Met een beetje hulp van de Commandant hebben ze dit toch erg goed gedaan!

Weer aangekomen in Enkhuizen heeft iedereen nog geholpen om de huiken over de zeilen te leggen om daarna de dag af te sluiten met een lekker blikje fris.