Bij het Zeekadetkorps Alkmaar zijn een aantal wisselingen opgetreden. Tijdens een Alle Hens aan boord van het korpsschip Bulgia heeft Zeekadetofficier der Eerste Klasse (ZKO1) Gilbèrt de Bock op zondag 28 augustus 2016, onder toezicht van vele gasten, het commando over het Zeekadetkorps Alkmaar overgedragen aan de heer Johannes Souwerbren, die tegelijkertijd door het Hoofdbestuur van het Zeekadetkorps Nederland werd bevorderd tot ZKO1.

 

Gilbèrt de Bock is al bijna 30 jaar lid van het Zeekadetkorps Alkmaar en heeft daar alle rangen doorlopen. Hij was sedert 28 april 2007 commandant van ZKK Alkmaar. In de toekomst zal Gilbèrt de Bock zich blijven inzetten voor het ZKK Alkmaar als vicevoorzitter van het bestuur. Daarnaast blijft hij ook vicevoorzitter van het hoofdbestuur van het Zeekadetkorps Nederland.

Tijdens de Alle Hens werd ook afscheid genomen van de heer Michael Boots, die ruim 19 jaar secretaris van het bestuur van ZKK Alkmaar is geweest. Als dank voor zijn vele werk ontving de heer Boots van de voorzitter van ZKK Alkmaar een fraaie barometer met inscriptie.

Ook werd afscheid genomen van twee officieren, te weten het Hoofd Nautische Dienst ZKO2OC Harry de Boer en het Hoofd Logistieke Dienst ZKO3 Marlies Souwerbren. Beide zullen toetreden tot het bestuur van ZKK Alkmaar,  met de portefeuilles Algemene Zaken respectievelijk Secretaris. Daarnaast zal Marlies Souwerbren het hoofdbestuur van ZKK Nederland blijven ondersteunen als de Beheerder Uniformkleding.

Na de Alle Hens werd de zonnige dag afgesloten met een gezellige barbecue van het mooie korpsschip, de voormalige patroouillevaartuig Hr.Ms Bulgia!