4 mei Amsterdam

 

 

 

 

 

Korpsschepen op bezoek in Gouda voor het 60-jarig jubileum

In de havens

Meestal zijn de kadetten op de eigen korpsschepen te vinden waarop veel te beleven is. Soms zie je kadetten op andere plaatsen, vaak in hun mooiste uniform. Kadetten vinden het leuk om bij verschillende evenementen te laten zien dat Nederland en het water bij elkaar horen.

Zeekadetten bij de vlootdagen in Den Helder

Evenementen

Het Zeekadetkorps laat zich ook zien op veel nautische evenementen in Nederland. Door het land heen wordt er veel georganiseerd waarbij ook het Zeekadetkorps niet ontbreekt met de varende schepen.

Visserijdagen in Harlingen

Van Sint tot open dag

Tijdens het hele kamp gaat dat door en toch is er veel tijd voor sport en plezier. Die sport heeft natuurlijk met water te maken: zwemmen, kanoën, roeien en zeilen.

Sport voor de fun en sport voor de strijd, want met roeien en zeilen kun je een teamprijs winnen. Helemaal bijzonder is het spel Langendoen. Wil je weten wat dat is dan moet je vragen aan een kadet die het spel heeft gespeeld.

Binnenhalen van Sinterklaas

Of je komt zelf als zeekadet meedoen. Bovendien zijn er elk jaar  nieuwe activiteiten waardoor het zomerkamp ook voor de kadetten die jaren achter elkaar meegaan leuk blijft. Een echt avontuur is de trektocht van twee dagen met een sloep. Je blijft dan in de sloep of op land onder een zeil slapen.

Ceremonieel

De zeekadetten nemen deel aan de verschillende herdenkingen in het land.

Samen met buitenlandse zeekadetten op een zomerkamp.

Uitwisseling

Elk jaar ontmoeten zeekadetten vanuit de hele wereld elkaar. Nederlandse zeekadetten reizen af naar het buitenland of collega korps uit diverse landen komen naar Nederland.

Plaatselijk

Plaatselijk zijn de zeekadetten ook heel duidelijk aanwezig. Al was het alleen maar door de vaak prominente ligplaats van het korpsschip. Bij officiële gelegenheden steken de zeekadetten zich in hun uniform. Zoals op de foto te zien is in Maassluis, waar enkele zeekadetten hun getuigschrift hebben behaald.

Zeekadetten tijdens de 4 mei herdenking op de Dam in Amsterdam.

Herdenken

Of meer serieus bij een plaatselijke herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Strak in pak verzorgen de zeekadetten de ceremoniële details.

Het ZKKNL heeft een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945. Website van de Stichting.