De heer M. Forrester, Zeekadetofficier 2e klasse oudste categorie bij het Zeekadetkorps Heerhugowaard is door het hoofdbestuur onderscheiden met de Zilveren Jakobsstaf.

Zeekadetofficier der tweede klasse oudste categorie Michael Forrester is op 5 mei 1964 aangemonsterd bij de unit “Whitney Bay and District” van het Britse Sea Cadet Corps. Tot 2009 is hij bij deze eenheid gebleven en hij heeft in die periode de diverse rangen doorlopen. 

In 2009 is Lt. (SCC) Michael Forrester, vanwege zijn emigratie naar Nederland, afgemonsterd bij de unit “Whitney Bay and District” en is hij aangemonsterd bij het Zeekadetkorps Heerhugowaard, waarvan hij tot op heden nog steeds deel uit maakt.

Na een korte inwerkperiode is ZKO2OC Forrester zich gaan bezighouden met de opleidingen binnen het Zeekadetkorps Heerhugowaard, wat voor hem geen makkelijke en voor de hand liggende keuze was. Immers, de Nederlandse taal was, zeker in de beginfase, een behoorlijke belemmering. 

Het doorzettingsvermogen van ZKO2OC Forrester, tezamen zijn praktische vaardigheden hebben hem inmiddels gemaakt tot een zeer gewaardeerd lid van het Zeekadetkorps Heerhugowaard, die wordt gerespecteerd door zowel het bestuur als de officieren, onderofficieren en manschappen van dit korps.

Naast het opleidingstraject houdt ZKO2OC Forrester zich bij het Zeekadetkorps Heerhugowaard ook bezig met de restauratie van de vletten en de daar bijkomende werkzaamheden. Ook hierbij vervult bij een cruciale rol. 

ZKO2OC Forrester is niet alleen een voorbeeldig officier maar is ook een zeer aimabel mens. Hij is zeer benaderbaar en heeft een grote interesse in de ander.

De toekenning van de Zilveren Jakobsstaf is een bijzonderheid en wordt door het hoofdbestuur van het Zeekadetkorps Nederland alleen verstrekt op voordracht van een lokaal korps bij grote verdiensten voor dat lokale korps. 

Het hoofdbestuur van het Zeekadetkorps Nederland heeft, na overleg met het commando van het Britse Sea Cadet Corps, besloten om de Zilveren Jakobsstaf uit te reiken aan ZKO2OC Forrester vanwege zijn uitzonderlijk lange staat van dienst bij de unit Whitney Bay and District en bij het Zeekadetkorps Heerhugowaard, tezamen met zijn grote verdiensten voor het Zeekadetkorps Heerhugowaard.

Berkel en Rodenrijs, 14 november 2015

de voorzitter hoofdbestuur ZKKNL
de secretaris hoofdbestuur ZKKNL

 

De Zilveren Jakobsstaf is op 14 november 2015 tijdens een bijeenkomst aan boord van de Abel Tasman, het korpsschip van het Zeekadetkorps Heerhugowaard, uitgereikt door de heer W.J. Kramer, voorzitter van het hoofdbestuur van het Zeekadetkorps Nederland.