Eerst was daar vrijdag 29 maart met de Cityrun Dijk en Waard by Night. De organisatie onder leiding van de Junior Kamer Heerhugowaard had het korps uitgekozen als goed doel om te sponsoren dit jaar. Met vele korpsleden is ZKK Heerhugowaard dan ook vrijdagavond getuige geweest van deze grote happening. Met drie lopers in het veld, vrijwilligers ingezet door de organisatie en een bemande kraam was het korps goed vertegenwoordigd. “We wisten dat we sponsorgeld zouden krijgen maar toen de cheque werd uitgereikt werd het ons bijna te veel. Wij mochten een cheque ter waarde van € 5000 euro in ontvangst nemen en dat was alle verwachtingen te boven. Wij zijn heel dankbaar voor deze geste die we veelal ten gunste van de kadetten willen laten komen en niet meteen in de exploitatie van ons schip”, aldus de commandant van ZKK Heerhugowaard. 

“Nauwelijks bekomen van de schrik was het tijd om ins voor te bereiden op onze relatiedag. Naast alle gasten die we mochten ontvangen waren er toch wel twee bijzondere gasten: de Burgemeester van Dijk en Waard en Dieter Broek. Na een bijzonder woord van welkom aan de burgemeester konden we Dieter in het zonnetje zetten. Dieter was een van de oorspronkelijke eigenaren van de rondvaartboot op zee in Egmond. Na donatie van het scheepje aan Zeekadetkorps Amsterdam is het scheepje na andere omzwervingen bij ons terechtgekomen met dank aan Zeekadetkorps Lelystad bij wie de Marie Janne na de restauratie overtallig was geworden. 

Na het welkomstwoord was het tijd om aan dek (helaas in de regen) te kijken naar het binnenvaren van de Marie Janne in haar nieuwe glorie. Het is nog wel een “work in progress” maar een bootje van onschatbare waarde. Zo hebben we ook onze nieuwe whaly in gebruik mogen nemen die we hebben kunnen aanschaffen door ruime sponsoring van het Hoofd Bestuur in de vorm van het Zeekadetfonds van de Samenwerkende Maritieme Fondsen en een omvangrijke steun van de Stichting het Nut uit Heerhugowaard. Bastiaan heeft met “Quicknut” de naamwedstrijd gewonnen en als bij weer terug is van varen ligt zijn prijs op hem te wachten. 

De rest van de middag is besteed aan rondleidingen door de kadetten over ons erfgoed en rondvaarten met de Marie Janne, een plek waar Dieter niet weg was te slaan.