(Bijna) elk zomerkamp kunnen de zeekadetten gebruik maken van de WR1-sloepen van de Koninklijke Marine.
Zeekadetten oefenen
Zeekadetten maken ook een hoop lol
Zeekadetten zijn ook serieus
Zeilen in een WR-1. Hier op de Waddenzee.
Nautische estafette tijdens het zomerkamp
Kleine vaartuigen
Een zeekadet aan het koken in de kombuis
Zeekadetten door een klein sluisje
Zeekadetten doen veel samen

Frequently Asked Questions (FAQ)

Hieronder ziet u de meest  gestelde vragen, met de antwoorden. Als u een andere vraag heeft, schroomt u dan niet een e-mail te sturen naar via het contactformulier of contact op te nemen met een korps bij u in de buurt.

Waar en wanneer vindt er een landelijk Zomerkamp plaats?

Het nationale zomerkamp vindt in beginsel plaats in de eerste week dat alle regio’s van Nederland tegelijkertijd zomervakantie hebben. Zie de agenda voor de exacte data en locatie van het komend zomerkamp.

Kijk op de kalender.

Waar vind ik een Zeekadetkorps bij mij in de buurt?

Kijk op het overzicht op de pagina Zeekadetkorpsen in Nederland. Wil je meer weten over een korps klik dan in dat overzicht op de plaatsnaam. Klik hier.

Is het Zeekadetkorps een onderdeel van de marine?

Nee, het Zeekadetkorps is een onafhankelijke maritieme jeugdvereniging. Het Zeekadetkorps krijgt wel steun van (onder andere) de Koninklijke Marine en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR).

Waar kan ik informatie vinden over de Koninklijke Marine?

De Koninklijke Marine heeft een uitgebreide website waar – bijna – alles is te vinden wat je over de marine wilt weten. www.marine.nl

Waar kan ik informatie krijgen over nautische opleidingen?

Op de website van Zeebenen gezocht staat veel informatie over nautische opleidingen. Je vindt daar ook een lijst met scholen.

Zeebenen gezocht

Hoe oud moet je zijn om Zeekadet te kunnen worden?

Je moet tussen de 9 en 18 jaar oud zijn op zeekadet te kunnen worden. Ben je nog geen 11 jaar dan noemen we je een ‘Junior Zeekadet’.

Hoe kan ik lid worden van een Zeekadetkorps?

Ga eens langs bij een Zeekadetkorps bij jou in de buurt. Klik onder op deze pagina op HIER VIND JE ZEEKADETKORPSEN. Je vindt dan een lijst met alle plaatsen waar een korps is. Als je op een plaatsnaam klikt, vind je ook de ligplaats van het korpsschip. Daar vind je (bijna) elke zaterdag het korps.

Wat is de contributie die een zeekadet betaalt?

Elk Zeekadetkorps stelt zelf vast hoe hoog de contributie is. Dat geldt ook voor het kampgeld en dergelijke. Vraag via het e-mailadres op de pagina van het korps wat een zeekadet betaalt.

In mijn woonplaats is geen Zeekadetkorps, kan ik dan toch lid worden.

Bij alle korpsen komen de zeekadetten niet alleen uit de plaats waar het korpsschip ligt, maar uit de ruime omgeving. Als je het reizen goed kunt regelen dan is er geen probleem.

Wij willen graag een keertje komen kijken bij een Zeekadetkorps.

Jullie zijn van harte welkom. Als jullie onder op deze pagina op HIER VIND JE ZEEKADETKORPSEN klikken vind je een lijst met plaatsnamen. Klik op een plaatsnaam dan vinden jullie daar de ligplaats van het korpsschip en een link naar de website van het korps. Op die website staan adressen van contactpersonen.

Lukt het niet, vul dan het contactformulier in onderaan deze pagina.

Ik moet voor school een werkstuk maken over de marine of de koopvaardij. Heeft u voor mij informatie hierover.

Alle informatie over de marine is te vinden op de uitgebreide website van de Koninklijke Marine.

Erg veel informatie over de koopvaardij vind je op de websites van Zeebenen gezocht en van de KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders).

 

Een vraag stellen via onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

De volgende vraag wordt gesteld via FAQ

3 + 12 =