Datum: 15 oktober, Farmsumerhaven

Feestelijke indienststelling motorschouw Zeekadetkorps Delfzijl

Farmsum: 15 oktober, was de feestelijke indienststelling van de motorschouw ‘Admiraal Feteris’ aan boord van het Zeekadetkorps Delfzijl. Deze motorschouw heeft het Zeekadetkorps Delfzijl geschonken gekregen van stichting Feteris-de Baan uit Den Haag. Als dank krijgt de motorschouw de naam van de oprichter van deze stichting ‘Admiraal Feteris’.

Namens het bestuur van de stichting Feteris-de Baan onthulde Wim Visée het naambord van de motorschouw. Wethouder Jan Menninga start de motorschouw en stelt hem daarmee officieel in dienst van het Zeekadetkorps Delfzijl. Na de opening konden we genieten van een hapje en een drankje. Deze hapjes zijn bereid door Dick Kooger en Willy Fennis, beroemd door hun literaire diners in de bibliotheek in Bellingwolde.

Zeekadetkorps Delfzijl
Het Zeekadetkorps Delfzijl is een jeugdvereniging met als doelstelling: ‘Wijs de jeugd de weg naar zee’. Jongeren leren hoe het is om aan boord van een schip te leven. Elke zaterdag zijn ze aan boord van het Korpsschip O.S. Naarden (Ex. Hr. Ms. Naarden) in de Farmsumerhaven. Zeekadetten leren in de praktijk hoe ze het schip moeten varen en onderhouden. Denk hierbij aan sleutelen in de Machinekamer, Koken in het Kombuis en leren knopen aan dek. Lid worden? Kom een keer langs op zaterdag.

Motorschouw
Een motorschouw wordt door de Koninklijke Marine gebruikt om personeel van schip naar de wal te vervoeren. Deze motorschouw was oorspronkelijk van de Koninklijke Marine. Het Zeekadetkorps Delfzijl gebruikt de motoschouw voor opleidingsdoeleinden.