Een schip in de vaart en in goede en veilige conditie houden is geen sinecure. Zoals de meeste van de lezers van deze nieuwsbrief wel weten. Zeekadetkorpsen draaien volledig op de inzet van vrijwilligers, de lage contributie van de leden en donaties van sponsoren. Niet ongebruikelijk dus dat korpsen voor sommige projecten fundraisingsacties moeten opzetten. In deze nieuwsbrief een aantal van deze fundraisingsacties. Wellicht ook van een zeekadetkorps bij u in de buurt. Draagt u de zeekadetkorpsen een warm hart toe. Dan is het goed te weeten dat Zeekadetkorps Nederland een ANBI status heeft. Overweegt u een schenking aan een van de korpsen, neemt u dan vooraf even contact op met de secretaris van Zeekadetkorps Nederland voor meer informatie over onze ANBI status en wat dat voor u kan betekenen. Behalve geld is het natuurlijk ook mogelijk een of meerdere korpsen te ondersteunen met materialen, inzet van deskundigen uit uw eigen organisatie of anderszins. 

Op dit moment zijn er lopende fundraisingacties bij de volgende Zeekadetkorpsen: 

Den Haag

Zeekadetkorps Den Haag voor een dokbeurt van het binnenvaartschip Enterprise in verband met de technische keuring (cvo) in 2024.

Gouda

Zeekadetkorps Gouda ook voor een dokbeurt voor het voormalige marineschip Freyer dat ook het dok in gaat voor onderhoud en het CVO keur. 

Harlingen

Zeekadetkorps Harlingen is fondsen aan het werven voor zeer noodzakelijk onderhoud aan de houten scheepsromp van de voormalige mijnenveger Sittard. 

Maassluis

Zeekadetkorps Maassluis is net begonnen met een fundraisingsactie. Doel: het schip in goede staat te houden zodat ook in de toekomsst nog heel veel jongens en meisjes kennis kunnen blijven maken met de binnenvaart en zeevaart. 

Moerdijk

Het voordek van de Van Versendaal het korpsschip van Zeekadetkorps Moerdijk is dringend aan vervanging toe.