Zaterdag 12 november 2016

Sinterklaas kwam vanmiddag in ons land aan in Maassluis. Het Zeekadetkorps Maassluis verleende medewerking door de Sint en pieten te ontvangen in de haven van Maassluis. Er waren echter ook intochten van de hulp Sinterklaas elders in het land. Schiedam, Vlaardingen, Alkmaar, Lemmer, Gouda, Harlingen. We wachten op de berichtgevingen uit het land….

Maassluis;
Het korps in Maassluis was te zien op NPO3 tijdens de live uitzending van de intocht van Sinterklaas. De pakjesboot arriveerde in de haven van Maassluis en werd oa. opgewacht door een erehaag van zeekadetten van het korps Maassluis.

Lemmer;
Vandaag was na lang wachten het moment weer daar, de Goedheiligman zette weer voet aan wal in Nederland, zo ook in Lemmer. De zeekadetten van Lemmer waren weer gevraagd om te helpen met het afmeren van de schepen van Sint Nicolaas en om hem en zijn pieten te begeleiden naar het oude gemeentehuis van Lemmer. Sint Nicolaas was heel erg blij dat de kadetten weer konden helpen, zodat hij en zijn pieten veilig aan wal konden komen.

lemmer-121116-b lemmer121116-a

IJmuiden;
ijmond-a