De jongens en meisjes zijn bij de Zeekadetkorpsen om op een leuke en sportieve wijze bezig te zijn op het water. Zij doen dat op een serieuze manier en leren daardoor ook wat het leven en werken op het water is. Veel van die jongens en meisjes krijgen de smaak goed te pakken. Zij kiezen later voor een baan op of aan het water. In de rubriek Van zeekadet tot … op deze website vertellen mannen en vrouwen hoe zij als zeekadet begonnen en daarna voor een maritiem beroep kozen.

In deze rubriek, van Zeekadet tot …

Monteur ScheepscommunicatieRegisterloods
Richard van den Donker

Registerloods

Rob de Haan ging in 1977  naar het Zeekadetkorps Alkmaar. Rob heeft op aardig wat schepen gevaren en zodoende veel ervaring opgedaan.  Rob is inmiddels Registerloods Amsterdam-IJmond en heeft een geweldig beroep met veel vrijheid en een prachtig alternatief voor het varend bestaan gevonden. Rob is als loods werkzaam bij het Loodswezen.

Richard van den Donker

Monteur communicatie

Richard van den Donker ging in 1994 in plaats van zijn broer naar het Zeekadetkorps Rotterdam. Bij het korps ontwikkelde hij liefde voor schepen. Zijn vak elektrotechniek oefent hij daardoor aan boord van schepen uit. Richard werkt nu bij Dutch Marine Technology.