De jongens en meisjes zijn bij de Zeekadetkorpsen om op een leuke en sportieve wijze bezig te zijn op het water. Zij doen dat op een serieuze manier en leren daardoor ook wat het leven en werken op het water is. Veel van die jongens en meisjes krijgen de smaak goed te pakken. Zij kiezen later voor een baan op of aan het water. In de rubriek Van zeekadet tot … op deze website vertellen mannen en vrouwen hoe zij als zeekadet begonnen en daarna voor een maritiem beroep kozen.

In deze rubriek, van Zeekadet tot … .

 

Matroos Operationele DienstOnderofficier Technische DienstOfficier Logistieke DienstOfficier Zeedienst

 

(Bijna) elk zomerkamp kunnen de zeekadetten gebruik maken van de WR1-sloepen van de Koninklijke Marine.

Matroos operationele dienst

Pascal Vlug werd in 2007 lid van het Zeekadetkorps Rotterdam. Hij had toen al interesse in de marine. Na de opleiding VeVa Maritiem is hij in april 2013 in dienst getreden bij de Koninklijke Marine. Om veel te varen wil hij graag  plaatsing op een van de grote schepen.

Onderofficier technische dienst

Geert Abels werd in 1997 lid van het Zeekadetkorps Harlingen. In 2001 trad hij in dienst bij de Koninklijke Marine. Na zijn opleiding heeft hij veel in technische functies gevaren. Nu heeft hij de zorg voor de techniek van het duikvaartuig Soemba..

Officier logistieke dienst

Marlies Souwerbren werd in 1993 lid van het Zeekadetkorps Arnhem en stapte over naar het korps Alkmaar. In 2003 ging zij naar het KIM voor de opleiding tot officier logistieke dienst. Na haar laatste plaatsing op het fregat Hr.Ms. Tromp is zij nu werkzaam voor het thuisfront.

Wachtsofficier

Joris Zijlstra werd in 1999 een van de jongste zeekadetten van het Zeekadetkorps Amsterdam. In 2006 begon hij de opleiding aan het KIM voor officier zeedienst. Nu vaart hij als wachtsofficier op het fregat Hr.Ms. De Ruyter. Hij beschrijft de officiersopleiding.