De jongens en meisjes zijn bij de Zeekadetkorpsen om op een leuke en sportieve wijze bezig te zijn op het water. Zij doen dat op een serieuze manier en leren daardoor ook wat het leven en werken op het water is. Veel van die jongens en meisjes krijgen de smaak goed te pakken. Zij kiezen later voor een baan op of aan het water. In de rubriek Van zeekadet tot … op deze website vertellen mannen en vrouwen hoe zij als zeekadet begonnen en daarna voor een maritiem beroep kozen.

In deze rubriek, van Zeekadet tot …

Offshore elektromonteurStuurman zeevaartStuurman/DPO OffshoreReder
Jochem Ploeger

Offshore elektromonteur

Jochem Ploeger werd in 1987 als 11-jarige zeekadet in het Zeekadetkorps Alkmaar. Hij heeft geen nautische opleiding gevolgd. Jochem heeft als elektromonteur bij de HAL en in de bagger op zuigers gewerkt. Hij werkt nu op een productie-eiland op de Noordzee.

Olga Koster

Stuurman zeevaart

Olga Koster werd in 2002 zeekadet in het Zeekadetkorps Heerhugowaard. Al naar een paar maanden begon de zee te trekken en koos zij voor de zeevaartschool. Zij heeft als stuurman op verschillende zeeschepen gevaren. Olga vaart nu bij De Bock Maritiem.

Wouter Blom

Stuurman/DPO offshore

Wouter Blom behoort bij de eerste lichting zeekadetten van het Zeekadetkorps Harlingen. Nu is hij plaatsvervangend hoofd nautische dienst en reserve gezagvoerder. Bij Heerema Marine Contractors is hij 1e stuurman / DPO op een van de grote constructie schepen.

Gilbèrt de Bock

Reder

Ook Gilbèrt de Bock werd in 1987 als 11-jarige zeekadet in het Zeekadetkorps Alkmaar. 15 jaar oud ging hij naar de zeevaartschool. Na een periode als stuurman werd hij op zijn 24e kapitein. Een jaar later kocht hij zijn eerste schip. Hij is nu reder over 3 schepen.