IJMUIDEN – Zaterdag 12 januari hebben het Nederlandsch Binnenvaart Bureau (NBB) en het Zeekadetkorps Nederland (ZKK NL) een Samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar. Voor Zeekadetkorps Nederland betekent deze nieuwe samenwerking dat er een belangrijke partner is gevonden die ook financieel bijdraagt aan de missie van het ZKK NL. Voor het bestuur van de NBB betekent het een concrete bijdrage aan het verhogen van de instroom van jong talent in de binnenvaart.

De ondertekening bij het Nova College Scheepvaart in IJmuiden vond plaats tijdens de eerste Inspiratiedag voor jonge zeekadetten. In samenwerking met het Nova Scheepvaart College laat ZKK NL de zeekadetten en kaderleden op een leuke en intensieve wijze kennismaken met de scheepvaart.

Namens het NBB was bestuurslid Jaap Schuurman aanwezig om met zijn handtekening de samenwerking te formaliseren. Samen met zijn vrouw maakte hij van de gelegenheid gebruik alle onderdelen van de Inspiratie dag te bezoeken. Van de kant van ZKK NL tekende voorzitter Bart Escher de overeenkomst. Hij is blij met deze nieuwe partner: “Met onze zeekadetkorpsen leveren wij een bijdrage aan de instroom van jonge mensen, niet alleen in de zeevaart maar ook in de binnenvaart. Wij zijn dan ook blij met deze ondersteuning vanuit de branche. Deze samenwerking stelt ons nog beter in staat de jonge zeekadetten kennis te laten maken met de binnenvaart”, aldus Bart Escher.