De RS Quest is zaterdagmiddag 2 september, op de Wereldhavendagen Rotterdam, officieel overgedragen aan het Zeekadetkorps Nederland. Voorzitter ZKKNL Wijnand Kramer ontving hiervoor symbolisch het roer van de RS Quest uit handen van mevrouw Annette Schneeman namens de Stichting Maritieme Fondsen Nederland. De RS Quest die op de WHD te bewonderen valt is door de voorzitter ZKKNL overgedragen aan het ZKK Schiedam. Zeekadet Jeroen ontving hiervoor het roer van de Quest.

De heer Richard Rot en mevrouw Marieke Gijzel, leverancier van de RS Quest (Aquavitesse Bruinisse) overhandigde aan onze voorzitter de RS Quest bokaal. Voor de korpsen in Nederland een nieuwe zeilbokaal om voor te gaan strijden.

Als laatste overhandigde onze voorzitter twee delfts blauwe tegeltjes als teken van dank aan mevrouw Annette Schneeman en Richard Rot.

Inmiddels hebben 11 korpsen een RS Quest in bezit. De RS Quest zal worden gebruikt om het zeilen naar een nieuw te liften. De basisprincipes van het zeilen gebeurt nog steeds in de vertrouwde beenhakker vletten. Nadat de zeekadetten de basis onder de knie hebben, wordt overgestapt naar de snelle RS Quest.