Na een tijdje zonder uitgaande uitwisselingen, zijn we met een groep enthousiaste kaderleden uit verschillende korpsen hard aan het werk geweest om dit weer voor jullie mogelijk te maken. Vanaf dit jaar is het dan ook weer mogelijk om op uitwisseling te gaan met zeekadetkorpsen in het buitenland!

 

Waar kan ik heen?
Harstikke spannend natuurlijk, maar waar kan je dan naar toe? Dit jaar kunnen we al twee landen aanbieden, namelijk het Verenigd Koninkrijk (8 augustus tot en met 22 augustus) en Zuid-Korea (3 augustus tot en met 12 augustus). Daarbij is de laatste nog speciaal ook, het is een regatta! Vanaf volgend jaar komen daar onder andere de bestemmingen Canada en Japan bij!

Waar moet ik rekening mee houden?
Een verre reis is spannend, maar er zijn wel wat dingen waar je over na moet denken en wellicht moet doen. Hieronder de “spelregels”:

Naast dat jij graag op reis gaat moeten we van zowel je ouders/verzorgers als je korpsleiding akkoord hebben. Dus zonder die handtekeningen kun je helaas niet mee!

Als je op uitwisseling gaat zorgen wij samen met het gastland voor eten en uiteraard een slaapplek, maar de vliegreis moet je zelf betalen. Dat kan voor een verre reis een flink bedrag zijn, maar wellicht kun je een sponsoractie houden of vast gaan sparen voor een uitwisseling volgend jaar.

Per land zijn het aantal plekken beperkt. Daarom geldt wie als eerste aanmeld heeft de meeste kans. De plekken worden toegewezen op basis van de datum en tijd dat hij binnenkomt op de e-mail. Val je net buiten de boot, geen probleem…wie weet kunnen we een extra officier regelen en komen er meer plekken beschikbaar.

Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren waardoor we een
reis niet kunnen laten door gaan, bijvoorbeeld vanwege omstandigheden in het land of ziekte van de uitwisselingsofficier. Maar hier houden we jullie uiteraard van op de hoogte.

Voor de bestemmingen gelden soms eisen van het gastland zoals op leeftijd. De maximale leeftijd is 18 jaar en voor Verenigd Koninkrijk moet je zelfs onder de 18 zijn. Voor vragen mag je altijd mailen.

Hoe meld ik me aan?
Wie weet sta je wel te springen om op verre reis te gaan en medekadetten uit andere landen te ontmoeten. Dit kan tot en met uiterlijk 28 februari 2020 en doe je als volgt:

  1. Je vraagt bij je commandant (of plaatsvervanger) het aanmeldformulier
  2. Je vult het formulier in en laat je ouders/voogd het ondertekenen
  3. Je levert het formulier in bij je commandant (of plaatsvervanger) en laat deze ook ondertekenen

Je commandant (of plaatsvervanger) stuurt het formulier op naar isca@zkk.nl. Je krijgt z.s.m. bericht als je op uitwisseling mag.