De Vlaardingse Zeekadetten
Vermaak in de haven

Het korps

Het Zeekadetkorps Vlaardingen is als elfde korps op 14 maart 1977 opgericht en voert vanuit de Oude Haven van Vlaardingen haar activiteiten uit.

Vanaf deze locatie is de Waterweg makkelijk te bereiken. Met de wereldhaven Rotterdam om de hoek bevinden onze zeekadetten zich in een rijke maritieme omgeving. Maar ook het Delfland met zijn polders en vaarten biedt uitgebreide mogelijkheden om verantwoordelijkheidsgevoel, teamgeest en een gezonde portie discipline aan te kweken.

Wij schenken veel aandacht aan zeemanschap, navigatie, techniek en samen ‘dingen’ doen. Ook ontspannende en zelfs spannende activiteiten vormen onderdelen van het gevarieerde programma. De zeekadetten maken aan boord van ons korpsschip dan ook kennis met vele elementen van het maritieme leven.

Website korps

Het Vlaardingse korps heeft een eigen website met veel informatie.

De korpsleden houden zelf, actief, hun Facebook pagina bij.

Foppencup zeilregatta's op de Foppenplas.

Een groep, divisie of bak genoemd, krijgt instructie, gaat zeilen of roeien. De wachtsdivisie waakt over het schip en zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. De zeekadetten ingedeeld bij de onderhoudsdivsisie onderhouden de ASSAM II en de zeil- en roeivletten.

Een jaarlijks evenement zijn de zeilregatta’s om de Foppencup trofee. Zeekadetten uit heel het land strijden om deze cup.

Zeekadetkorps Vlaardingen

Zeekadetkorps Vlaardingen

Stuur een bericht

11 + 12 =

Bijeenkomsten:
Elke zaterdag van 11.00 – 17.30 uur

Ligplaats Assam II
Westhavenplaats, Centrum
Vlaardingen

Ligplaats Assam II