Van 6 tot en met 20 augustus 2016 zullen vijf Nederlandse kwartiermesters en zeekadetten onder leiding van een zeekadetofficier in Engeland zijn. En dat is toch een beetje bijzonder.

Een van de vaste subsidies, die het Zeekadetkorps jaarlijks ontvangt, stopte in 2013. Als gevolg daarvan zijn de internationale uitwisselingsreizen stil; gelegd.

Dit jaar beginnen we weer voorzichtig met de buitenlandse reizen, voorlopig alleen over de ‘korte’ afstanden. Wel moeten de jongeren nu zelf een groter deel van de kosten betalen.

Voor 2016 staat alleen Engeland op het programma. Twee kwartiermesters en drie zeekadetten – zij komen uit de Zeekadetkorpsen Heerhugowaard en Rotterdam – gaan naar de Zuid Engelse kustplaatsen Weymouth en Portsmouth. In die tweede plaats verblijven zij aan boord van een Brits marineschip. de Nederlandse kadetten ontmoeten tijdens hun verblijf niet alleen Britse zeekadetten. Ook uit ander landen komen zeekadetten naar Engeland. De reis, die onder leiding staat van de commandant van het Zeekadetkorps Schiedam, eindigt met een verblijf in Londen.

Bijzondere dank aan DFDS Seaways

Nu onze jonge leden een groter deel van de kosten van de uitwisseling zelf moeten dragen, is er volop gezocht naar sponsoring. En dat heeft resultaat gehad!

Vanuit hun vestiging in Vlaardingen heeft DFDS Seaways een financiële bijdrage toegezegd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20160605engeland03
foto © Orphy Kekus

DFDS is de grootste ferrymaatschappij in Noord-Europa. Vanuit de vestiging in Vlaardingen regelt het bedrijf het goederenvervoer.

Meer weten over DFDS kijk dan op hun website.