Blijde zeekadetten
Vermaak in de haven

Het korps

Ja, er bestaat al sinds 1949 een Arnhems zeekadetkorps en dat is al een hele tijd.
Het korps Arnhem is het vijfde korps wat onder het landelijk Zeekadetkorps Nederland werd opgericht. Het korps is genoemd naar Willem Ruys, de vroegere directeur van de Rotterdamse Lloyd, die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers is gefusilleerd. Daarom is ons korps ieder jaar tijdens dodenherdenking aanwezig bij het Lloyd Monument aan de Veerhaven in Rotterdam om de ceremonie, waarbij het gesneuvelde koopvaardij personeel wordt herdacht, te ondersteunen. Het korps bestaat uit ongeveer 30 zeekadetten en het is een gezellige club. De zeekadetten komen niet alleen uit Arnhem maar ook uit de omgeving, zoals Valburg, Huissen, en zelfs uit Winterswijk, en Schiedam. Maar in de kern zijn wij een regionale club..

Website korps

Het Arnhemse korps heeft een eigen website met veel informatie. De korpsleden houden zelf, actief, hun Facebook pagina bij.

Geen zee, maar toch kadetten?

Dat is geen gekke vraag en het klopt wel. In Arnhem is echt geen zee te bekennen, maar wel de rivier: de Rijn waar veel op te beleven is. De Rijn is niet zo zout als de zee, maar wel net zo spannend, nat (als je in het water valt) en mooi om op te varen.

De Commandant van het Zeekadetkorps Arnhem. Mevrouw J. de Boer-Oostdijk.

Zeekadetkorps Arnhem

Zeekadetkorps Arnhem

Stuur een bericht

13 + 7 =

Bijeenkomsten: Elke zaterdag van 12.00 – 17.00 uur (wintertijd) 12.00 – 17.30 uur (zomertijd) Ligplaats Pax en Het Ponton Polderweg 1 6862 VX Oosterbeek (bij Camping ‘Oosterbeeks Rijnoever’

Ligplaats Pax