Het korps

Het Zeekadetkorps Harlingen is in 1997 als 18e korps van Nederland opgericht. Vanaf het begin van het korps heeft Harlingen de ex-mijnenveger Hr. Ms. Sittard als korpsschip. In de beginjaren lag het korpsschip midden in de stad in de Zuiderhaven.
Toen deze plek niet meer geschikt was, is het korps verhuisd naar de Nieuwe Willemshaven. Daar is een open verbinding met de zee, wat het maken van vaartochten veel makkelijker maakt. Omdat het korps sinds zijn oprichting een varend en volledig zeewaardig korpsschip heeft, hebben wij veel vaartochten gemaakt. Dat zijn tochten in Nederland en naar het buitenland.

Website korps

Het Harlinger korps heeft een eigen website met veel informatie.

De korpsleden houden zelf, actief, hun FaceBook pagina bij.

De Harlinger zeekadetten hebben afwisselend deelgenomen aan de landelijke zomerkampen en eigen reizen gemaakt. Die zeereizen gaan meestal naar het buitenland.

Voorbeelden van zomerkampen zijn Enkhuizen, Den Oever, Middelharnis, Great Yarmouth (Groot Brittannië), Leer (Duitsland), Zeebrugge (België), in 2010 de eigen thuishaven Harlingen en in 2011 samen met twee andere korpsschepen naar Ipswich en Chatham (Groot Brittannië).

Zeekadetkorps Harlingen

Zeekadetkorps Harlingen

 

Stuur een bericht

 

6 + 12 =

Bijeenkomsten:
Elke zaterdag van 13.00 – 17.00 uur

Ligplaats Sittard
Nieuwe Willemshaven
Harlingen

Ligplaats Sittard