Het korps

Het Zeekadetkorps Hellevoetsluis is als veertiende korps in het  Zeekadetkorps Nederland opgericht op 19 december 1979. Mede door de positieve instelling van de gemeente Hellevoetsluis – indertijd en nog steeds – is op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten dit korps ontstaan.

Het korps is met één sloep begonnen. Al snel is op 3 april 1980 een binnenvaartschip aangeschaft met een lengte van 31,5 meter en met een motorvermogen van 150pk. Na een grondige verbouwing is dit schip in januari 1981 in dienst gesteld onder de naam Op Hoop van Zegen. Op 3 oktober 1981 kreeg het korps nog een schip. Door schenking van de Koninklijke Marine kwam de ondiepwatermijnenveger M873 Van Moppes, lengte 44 meter. Ook dit schip is voor het zeekadetkorps aangepast.

Website korps

Het Hellevoetse korps heeft een eigen website met veel informatie.

De korpsleden houden zelf, actief, hun FaceBook pagina bij.

Het  Zeekadetkorps Hellevoetsluis heeft zijn thuishaven in de koopvaardijhaven van Hellevoetsluis. De haven ligt pal aan het Haringvliet daardoor ben je zo met je boot op het open water.

Elk jaar zijn er kampen en excursies. Excursies naar bijvoorbeeld de Koninklijke Marine in Den Helder of naar een museum of scheepswerf in de buurt.

Zeekadetkorps Hellevoetsluis

Zeekadetkorps Hellevoetsluis

Stuur een bericht

15 + 6 =

Bijeenkomsten:
Elke zaterdag van 10.00 – 16.00 uur (‘s winters)
Elke zaterdag van 10.00 – 17.00 uur (‘s zomers)

Ligplaats Zeefakkel
Kanaalweg Westzijde
Hellevoetsluis

Ligplaats Zeefakkel