De Rotterdamse Zeekadetten
Survival pakken

Het korps

Op 18 februari 1959 werd het Zeekadetkorps Rotterdam opgericht. Sindsdien neemt het korps een markante positie in binnen de Rotterdamse haven. Het is daar eenvoudig niet meer uit weg te denken. Nu bestaat het korps uit zo’n dertig leden. In de Dokhaven ligt ons korpsschip het ms. Betelgeuze, waarover hieronder gegevens staan.
De korpsdagen vinden plaats aan boord van ons korpsschip. Vanaf tienjarige leeftijd kun je als ketelbinkie al bij het Zeekadetkorps Rotterdam terecht. Voor ons huidige korpsschip de Betelgeuze maakte ons korps gebruik van het ex-patrouillevaartuig de P861 (1959-1964), de ex Hr.Ms. Hydrograaf (1964-1972) en de legendarische ex. Hr.Ms. Abraham Crijnssen (1972-1995).

Website korps

Het Rotterdamse korps heeft een eigen website met veel informatie.

De korpsleden houden zelf, actief, hun Facebook pagina bij.

Onderhoud in de machinekamer
Elke zaterdag komen jongens en meisjes uit Rotterdam en enkele aangrenzende gemeenten (richting Dordrecht) naar de Dokhaven van de voormalige RDM-werf. Rond 10.00 uur staat het wachtsvolk en brandpiket aangetreden om de dagelijkse bijzonderheden door te nemen. Een half uur later staat de bemanning aangetreden volgens baksgewijs en vlaggenparade. Na baksgewijs volgt een ochtend met drie lesuren.
Zeekadetkorps Rotterdam

Zeekadetkorps Rotterdam

Stuur een bericht

15 + 6 =

Bijeenkomsten:
Elke zaterdag van 10.00 – 17.00 uur

Ligplaats Betelgeuze
Directiekade, haven nr. 2600
Rotterdam – Heijplaat

Ligplaats Betelgeuze