De Urker Zeekadetten
Vermaak

Het korps

In 2012 was het landelijk zomerkamp van het Zeekadetkorps Nederland in Urk en Lemmer. Direct na het openingsbaksgewijs (dat is de start) werd het druk op de kade van Urk. Erg veel belangstelling vanuit de Urker bevolking. Sommige kinderen bleven dagen lang om samen met de zeekadetten te genieten van alle activiteiten.
Tijdens de zogenaamde relatiedag kwam al snel de vraag: waarom is er op Urk geen Zeekadetkorps? Wethouders van Urk gingen in gesprek met de voorzitter van het Zeekadetkorps Nederland. En dat bleef niet bij één gesprek. Ondertussen is de Stichting Zeekadetkorp Urk officieel opgericht en zijn de bestuursleden al enkele maanden bezig. Af en toe lees je daar iets over in de plaatselijke bladen of hoor je nieuws op omroep Flevoland.

Website korps

Het Urker korps heeft een eigen website met veel informatie.

De korpsleden houden zelf, actief, hun Facebook pagina bij.

Pret op het water

Nu is het echt begonnen

In het voorjaar van 2014 is de korpsleiding van het Zeekadetkorps Urk begonnen. De commandant, eerste officier en chef der equipage maakten met hun drieën de start. Ondertussen hebben jongeren uit Urk zich aangemeld om zeekadet te worden.

Op 23, 24 en 25 juli 2014 hebben al enkele jongens van Urk zich aangesloten bij het landelijk zomerkamp van het Zeekadetkorps Nederland, dat toen weer in Urk was.

Op zaterdag 6 september 2014 was de eerste korpsdag van het Zeekadetkorps Urk.

De waarnemend Commandant van het Zeekadetkorps Urk is

de heer M. Brands

Zeekadetkorps Urk

Zeekadetkorps Urk

 

Stuur een bericht

 

7 + 11 =

Bijeenkomsten:
Elke zaterdag van 11.00 – 16.00 uur

Ligplaats Noorderkroon
Klifkade 1A
8321 KA Urk

Ligplaats Noorderkroon