Het Nationale zomerkamp van het Zeekadetkorps Nederland 2018

Dit jaar bezoeken de zeekadetten met hun schepen de Bataviahaven van Lelystad en later in de week Lemmer. Van 21 tot 24 juli in en rond de Bataviahaven en vanaf 24 juli in Lemmer.

Zo’n 300 zeekadetten aan boord van 11 korpsschepen doen mee aan het ZoKa 2018. De schepen en korpsen komen uit geheel Nederland; Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Delfzijl, Den Haag, Den Helder, Gouda, Harlingen, Heerhugowaard, Hellevoetsluis, IJmuiden, Lemmer, Moerdijk, Rotterdam, Urk, Vlaardingen en Waalwijk. Er zijn ook zeekadetten uit België en de UK die deelnemen aan het zomerkamp.

Op maandag 23 juli is het publiek in de gelegenheid om kennis te maken met het Zeekadetkorps. De korpsschepen zijn open voor het publiek van 11.00 – 16.00 uur. Het publiek kan ook deelnemen aan diverse nautische activiteiten en een stukje meevaren op één van de korpsschepen. Er staan verschillende nautische activiteiten op het programma. Zo wordt er gezeild in WR-1 tweemast zeilsloepen (ter beschikking gesteld door de Koninklijke Marine), beenhakker vletten en de nieuwste aanwinst, de RS-Quest.

Het zomerkamp duurt tot en met 28 juli en wordt afgesloten in Lemmer.

Het zomerkamp is te volgen via onze Facebook pagina. Contacten met de pers verlopen via de secretaris, de heer Gert van Beest (secretaris@zkk.nl of 06 21 24 03 16)

 

Een foto impressie van de VIP dag op maandagmiddag. Rondvaart op de Bulgia en receptie op de Sittard. De genodigden waren meerendeel gasten uit Lelystad. Dit met het oog op een (mogelijke) oprichting van het Zeekadetkorps Lelystad.